Generali Fond de Pensii a atras, in primele 10 zile de la demararea campaniei de aderare la pilonul II de pensii, peste 76.000 de persoane in cadrul fondului de pensii private administrat de companie. Generali Fond de Pensii isi propune sa atraga aproximativ 12% din totalul participantilor la pilonul II de pensii, adica peste 300.000 de angajati cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani.

“Startul promitator al campaniei de aderare ne da incredere ca obiectivul nostru este perfect realizabil si demonstreaza, o data in plus, ca Generali este un nume de referinta in Romania, care ofera incredere si siguranta,” a spus Ioan Vreme, director general Generali Fond de Pensii.

Compania va investi 45% din totalul activelor Fondului de Pensii Administrat Privat - ARIPI in instrumen-te cu grad ridicat de profitabilitate - obligatiuni, instrumente ale pietei monetare, actiuni listate, titluri de participare.

Restul de 55% din valoarea activelor vor fi investiti in instrumente cu risc scazut, precum titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice, de state membre UE sau din Spatiul Economic Eu-ropean, titluri de stat si alte valori mobiliare emise de state terte, obligatiuni si alte valori mobiliare ale organismelor straine neguvernamentale.

Generali Fond de Pensii a fost infiintata la inceputul lunii iulie a anului 2007 si are un capital social de 14 milioane de lei. Compania are in prezent 24 angajati, iar numarul agentilor de marketing este de peste 10.000. Actionarul majoritar al societatii este Generali Holding Vienna, ce detine 99,99% din actiuni.

Generali Holding Vienna, membra a Generali Group, opereaza in 11 tari din Europa Centrala si de Est: Austria, Romania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Polonia, Croatia, Serbia, Ucraina si Bulgaria. In anul 2006, grupul a incasat prime in valoare de 3,4 miliarde de euro si a inregistrat un profit de 190 milioanede euro.

Generali Group a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 64,5 miliarde de euro si un profit net de 2,4 miliarde de euro.