Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au anuntat, joi, ca o cantitate de 150.405 kilograme de carne pentru hamburgeri a fost retrasa de pe piata in Statele Unite, existand suspiciunea ca este contaminata bacteria E.coli, transmite The Associated Press.

Un numar de 21 de persoane din opt state americane sunt suspectate ca s-au imbolnavit dupa ce au consumat hamburgeri infestati aceasta bacterie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Centrului de Control, Lola Russell, trei cazuri de imbolnaviri - doua in New York si unul in Florida - au fost confirmate a fi direct legate de consumul acestor hamburgeri. Alte 18 cazuri sunt investigate in prezent.

Nici o persoana nu a murit, a declarat Russell, fara a da mai multe informatii.

Retragerea de pe piata a afectat 150 tone de hamburgeri si 21 de produse de acest gen, care au fost distribuite pe tot teritoriul SUA.

Escherichia coli (E.coli) este o bacterie ce poate cauza infectiile urinare serioase, in special la femei. Mai multe sute de tipuri sau specii de E.coli traiesc in mod obisnuit in tubul digestiv al oamenilor si animalelor, insa unele specii produc o toxina puternica ce poate determina crampe stomacale, diaree sanguinolenta sau chiar insuficiente renale.

In general, persoanele mature se pot trata de aceasta boala in doar cateva saptamani, insa pentru copii, bacteria poate fi letala.