Capitala Austriei, Viena, este una dintre cele mai populare capitale europene in rindul turistilor. Un obiectiv turistic important este Palatul Imperial (Hofburg). De aici, capetele incoronate ale familiei de Habsburg au condus imperiul timp de secole.

Mausoleul Imperial, Palatul Sch?nbrunn sau Catedrala Sfintul Stefan sint alte obiective interesante pentru pasionatii de istorie. Pentru o plimbare, cel mai potrivit este bulevardul circular Ring, care inconjoara orasul vechi.

Viena este si o populara destinatie de shopping. Un asemenea loc poate fi Shopping City Sud, unul dintre cele mai mari centre comerciale. Pretul: aproximativ 260 de euro.

Milano reprezinta o varianta potrivita pentru pasionatii de shopping. Aici se pot gasi magazine luxoase apartinind marilor case de moda. Nume precum Gucci, Versace, Luis Vuitton, Armani, Moschino, Chanel sau Prada sint cunoscute si celor care nu sint pasionati de moda sau de lucruri de firma.

Milano are o oferta bogata si in ceea ce priveste obiectivele turistice. Domul din Milano este a doua biserica din Italia, ca marime, dupa San Pietro.

Constructia, in stil gotic, a inceput la sfirsitul secolului al XIV-lea. Si Castelul Sforza este un loc care merita vizitat, mai ales ca acesta a fost, o perioada, resedinta ducelui de Milano si a familiei Sforza. O vacanta costa intre 220 si 300 de euro, in functie de numarul de stele ale hotelului.

Integral in Cotidianul