In schimb, ieri, am descoperit o persoana posesoare si utilizatoare de iPhone in Franta. Un angajat la standul Goldway a scos din buzunar ceea ce la prima vedere putea fi doar un player multimedia iPod Touch.

Dupa un scrool si un "touch", angajatul a purtat o scurta conversatie telefonica cu altcineva, prin intermediul unui handseat conectat la aparat.

"L-am mai scos din buzunar de cateva ori, dar sunteti primul care a intrebat daca este un iPhone", a spus uimit angajatul. Sub protectia anonimatului, barbatul ne-a declarat ca foloseste dispozitivul de aproximativ o luna de zile si ca este posesor al unui abonament al operatorului Orange Franta.

Nu ne-a putut da detalii despre cand si la ce pret urmeaza a fi lansat telefonul pe piata franceza.

"Noua ni l-au oferit in teste, dupa care avem de completat un chestionar destul de mare, iar dupa lansare putem pastra telefonul, contra cost", a explicat interlocutorul nostru.

Dispozitivul este unul fara 3G, dupa cum ar vrea chiar francezii, dar cu Wi-Fi. Aceasta facilitate, care pentru romani nu ar prezenta o foarte mare importanta, pentru francezi spune multe, deoarece numai in Paris exista cel putin 4.000 de locuri in care se ofera conexiuni wireless la Internet.

Angajatul Goldway a spus ca isteria declansata in Statele Unite s-a propagat pana in Europa, el insusi fiind o victima, deoarece pana acum era o persoana care isi dorea aparate utile.

"Nu pot spune ca face mai mult decat un smartphone, dar senzatia pe care o ai cand il utilizezi - numai prin atingerea usoara a ecranului - este uimitoare", a mai spus el.

Am incercat si noi urmatoarele lucruri cu un iPhone: sa realizam un apel si sa navigam putin pe internet. In primul caz, sunetul a facut o impresie mult mai buna, claritatea vocii celeilalte persoane fiind impresionanta.

Este clar ca Apple nu a lucrat degeaba la iPod-uri si nu produce degeaba cele mai performante media playere portabile.

La capitolul conectivitate, la fel ca si un laptop cu Wi-Fi integrat, iPhone-ul este capabil sa recunoasca toate retelele wireless aflate pana in 150 de metri fata de punctul in care se afla utilizatorul, iar conexiunea pare la prima vedere destul de stabila.

Integral in Romania libera