Niste capete seci au omorit o pisica si au si filmat fapta. Motiv pentru care toate site-urile care traficheaza imagini, PRO TV-ul, Antena 1 si compania, au jubilat cu zeci de minute blurate in care un animal zbura ca o cirpa de colo-colo.

Am inceput sa urasc indemnul „hai sa facem trafic“ mai mult decit traditionalul „sa facem audienta“. Asa cum ma enerveaza din ce in ce mai mult tiparul filmuletului pe net cind democratia postarii transforma comunitatea virtuala in simplu cos de gunoi. Unele filme au umorul lor teribil.

Unii bloggeri chiar au muncit sa faca ceva care a intrat deja in istoria netului (imi vine in minte zefrank, un clasic deja). Cred in continuare ca nu poate iesi nimic bun fara efort, fie cerebral, fie macar financiar. Insa trendul e putin altul: cit mai putin efort, s-o facem lata cit mai agresiv-idiot.

Mai intii, televiziunile dau de zece mii de ori fimuletul cu pisica, chestie care le intoarce oamenilor normali viscerele pe dos si care le da iubitorilor de animale fiori reci de razbunare pe spinare. Apoi incep protestele, nebunia, interviu cu marele om care a dat cu piciorul in pisica. Va urma probabil filmul in care omul isi va lua picioare in gura de la iubitorii animalelor.

Nu va fi acelasi trafic, dar ceva-ceva... Alte idei pentru filmulete: viol in grup, furt, copii batuti, femei batute, cai batuti, vaci batute, Sirbu si Voiculescu batuti, batausii lor batuti.

Filmele de tip camera ascunsa nu ma mai amuza de foarte mult timp. Pina si televiziunile le difuzeaza cind chiar nu mai au nici un material de rezerva. Ma enerveaza farsele buzduganesti. Exista totusi o virsta pentru pasta de dinti intinsa pe minerul usii. Cind vad mari industrii mediatice ca prospera de la trei filmulete cretine distribuite prin servere puternice, ma pufneste risul.

Se pregateste viitorul, forta maxima pe net. Trafic mult. Va urez aventura sprincenata, domnilor de la „Sa difuzam cum se chinuieste o pisica“ SA. Ca de obicei, asa cum s-a intimplat si in galaxia Gutenberg, lucrurile cu adevarat bune se vor retrage in zone sigure, ferite. Mai rau e ca ma bintuie imaginea internautului ca homeless care scotoceste febril prin container.

E un farmec si-n libertatea oamenilor strazii, dar doar asa, cind ma aflu in forma maxima de optimism. In rest, da, si eu i-as da un picior aluia care a dat in pisica si as face si un filmulet cu asta. Ca doar asa arata un „ochi pentru ochi“ in retea.