Dupa ce a pierdut ultimul act al turneului BCR Open Romania, Victor Hanescu s-a calificat in finala Challengerului de la Bucuresti, dupa victoria facila (6-1, 6-1) in fata spaniolului Bartolome Salva-Vidal.

Pentru castigarea turneului, romanul va infrunta un alt spaniol, pe Marcel Granollers-Pujol care a trecut in cealalta semifinala de compatriotul sau, Santiago Ventura. Jocul s-a incheiat in setul decisiv cand Ventura a abandonat, la scorul de 0-2, dupa ce fiecare jucator castigase cate un set cu 6-3.

Pentru calificarea in finala, Hanescu si-a asigurat 38 de puncte in clasamentul ATP si un cec in valoare de 2.500 de euro.

La inceputul lunii septembrie, Hanescu a fost invins de francezul Gilles Simon in finala turneului BCR Open Romania, competitie disputata tot la Arenele BNR din Bucuresti.

In concursul de dublu de la Ipsos Bucharest Challenger, Florin Mergea si Horia Tecau au pierdut finala, invinsi fiind de principalii favoriti ai competitiei, spaniolii Ventura si Granollers-Pujol, care s-au impus cu 6-2, 6-1.