Presedintele Traian Basescu este cea mai admirata personalitate politica in viata de catre romani, se arata intr-un sondaj de opinie realizat de Biroul de Cercetari Sociale (BCS), din care citeaza Rompres.

Intrebati care sunt primele doua personalitati in viata din Romania pe care le admira cel mai mult in domeniul politicii, 37,6 % dintre respondenti au sustinut ca il admira pe seful statului, Traian Basescu.

Pe locul doi in optiunea romanilor se afla presedintelui Partidului Noua Generatie, Gigi Becali, cu 12,2

procente, urmat la mica distanta de presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, cotat cu 12 % intre preferintele romanilor.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de fostul presedinte Ion Iliescu, care este admirat de 11,4% dintre cei intervievati, fostul deputat PNL Mona Musca, care a obtinut 9 procente, si actualul ministru al apararii, Teodor Melescanu (8,4 %).

Conform sondajului citat, premierul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele PNL, s-a clasat pe locul 7 in acest clasament, cu 7,9 procente, fiind precedat de liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, care a obtinut 6,2 la suta din optiunile romanilor.

Locurile 9 si 10 sunt ocupate de tinerii politicieni Victor Ponta (PSD), cu 5,5 %, si fostul ministru de externe Mihai Razvan-Ungureanu (PNL), cu 5,3%. Acestia sunt urmati in top de liderul PSD, Mircea Geoana, care a obtinut admiratia a 5,2% dintre respondenti.

La capitolul personalitati in viata din domeniul afacerilor, aproape jumatate dintre romani (47,5%) il admira pe omul de afaceri Ion Tiriac. Acesta este urmat de latifundiarul Gigi Becali, care a fost cotat cu 35,7% din optiunile exprimate de cei intervievati, si de Dinu Patriciu, care a obtinut 33 de procente.

Pe urmatoarele locuri in topul preferintelor romanilor s-au clasat oamenii de afaceri Silviu Prigoana (7,9 %) si Irinel Columbeanu (6,1%).

integral in Romania Libera