Dascalii vor primi salarii mai mari cu 15%-25%, din octombrie, conform actului normativ aprobat de guvern la inceputul acestui an.

Mai mult decat atat, potrivit noului statut al personalului didactic, profesorii ar putea primi tichete de masa si prime de vacanta. Astfel, salariile profesorilor se majoreaza cu 15%, de astazi, 1 octombrie. In aceste conditii, un cadru didactic cu gradul I, care are intre 6 si 10 ani vechime, va avea 1.226 de lei din octombrie, fata de 1.066 de lei, in septembrie.

Un invatator care a lucrat in sistemul de educatie mai mult de 40 de ani va ajunge sa castige din aceasta luna 1.480 de lei, fata de 1.288. Un dascal fara experienta va avea o leafa de numai 893 de lei, cu o usoara crestere de la 777 de lei.

Profesorii care au gradul didactic I, dar si cadrele didactice universitare vor primi, pe langa majorarea de 15%, o alta de 10%. Tot de la 1 octombrie, personalul administrativ din invatamant va beneficia de o majorare a salariilor cu 12%.

Prima de vacanta

Profesorii ar putea primi si tichete de masa, potrivit proiectului Statutului Personalului Didactic. De asemenea, cadrele didactice ar putea beneficia si de o prima de vacanta, acordata anual, in cuantumul salariului de baza din luna anterioara plecarii in concediul de odihna.

Potrivit proiectului de lege, personalul didactic are parte si de un premiu anual in cuantum de un salariu mediu lunar de baza si ajutor anual pentru carti si materiale didactice, in valoare de 100 de euro.

integral in EvZ