Cu o cota de piata de 30%, compania Murfatlar estimeaza pentru acest an o productie de vin similara cu cea de anul trecut, cand a fost de cca. 16 milioane de litri.

Daniel Negrescu, brand manager al societatii Murfatlar, a explicat ca pe primul semestru al acestui an, compania a avut o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, iar obiectivul este de a atinge 42 de milioane de euro pana la sfarsitul lui 2007. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 36 de milioane de euro. El a declarat ca nu se intrevede o crestere a pretului vinului.

Investitii de 4 milioane euro, in replantari

Compania va finaliza in luna februarie o investitie de 1,1 milioane euro intr-o noua linie de imbuteliere, care va creste capacitatea zilnica de la 150.000 de sticle, la 250.000 de sticle.

"A fost necesara cresterea capacitatii de imbuteliere, avand in vedere ca linia actuala, care poate imbutelia 150.000 de sticle in 24 de ore, in trei schimburi, va functiona neintrerupt pana in luna decembrie", a explicat, pentru Mediafax, administratorul Murfatlar, Cosmin Popescu.

Pentru primavara anului viitor sunt programate investitii de 2,4 milioane euro pentru replantarea a 220 de hectare de vita de vie.

"Murfatlar detine peste 3.000 de hectare de vita de vie. Nu intentionam sa ne extindem suprafata cultivata, insa anual facem replantari pe o parte din suprafetele pe care le utilizam", a adaugat Popescu. In acest an, producatorul de vinuri a investit in replantari 1,7 milioane euro.

In urma replantarilor, suprafetele de pe care se pot recolta struguri variaza de la an la an, astfel ca Murfatlar a avut anul acesta pe rod 2.900 de hectare, iar anul viitor va putea culege struguri de pe 2.850 de hectare.

integral in Curierul National