Blocul din Zalau - afectat de explozia din 14 septembrie, va fi demolat, marti dupa-amiaza. La fata locului se afla autoritatile locale, iar perimetrul este asigurat de jandarmi si agenti comunitari. Initial, demolarea imobilului fusese programata pentru luni, insa a fost amanata in urma unei solicitari depuse de E.ON Gaz.

Autoritatile au decis ca blocul trebuie demolat cat mai rapid, pentru ca reprezenta un pericol. Hotararea a fost luata in ciuda cererii E.ON Gaz de amanare a actiunii, pentru strangerea de probe in acheta aflata in plina desfasurare.

Doua persoane au murit si opt au fost internate in spital, in urma exploziei produse, pe 14 septembrie, intr-un bloc din cartierul Dumbrava din orasul Zalau (Salaj). Un baiat de 20 de ani a fost prins printre daramaturi, fiind gasit decedat, dupa o interventie de durata a pompierilor.

Potrivit unor anchete preliminare, deflagratia a fost cauzata de o fisura in conducta de gaz si de acumulari de gaze in zona.

UPDATE Dupa trei incercari esuate, din cauza cedarii cablurilor legate de stalpii de rezistenta ai cladirii, specialistii cauta noi solutii pentru demolarea blocului.