Pentru prima data, la Opera Nationala Romana vor concentra mai multe trupe de rock. Cap de afis al evenimentului, programat pe 29 octombrie, este formatia Kumm. Concertul este organizat in cinstea aniversarii de 10 ani a trupei Kumm si ii va mai aduce in fata publicului pe prietenii lor de la The Amsterdams, Travka, Timpuri Noi, Zob, The Mood, Ada Milea, Luna Amara.

Kumm va avea o campanie aniversara, "1000 de chipuri", care incepe in 29 octombrie, la ora 19:30, cu concertul de la Opera Nationala Romana, in care artistii invitati, dar si fostii membri ai trupei, vor canta, printre altele, si melodii ale grupului aniversat. Timpuri Noi, Luna Amara, Zob, Travka, Ada Milea si The Mood au fost alese "subiectiv" de membrii trupei Kumm.

Rock la Opera

Locatia aleasa pentru concert este una inedita."Am vrut sa scoatem rock-ul alternativ din cluburi in alt spatiu, sa nu mai exista bariere intre muzica serioasa si muzica neserioasa, sa existe numai muzica buna", a spus Eugen Nutescu, liderul trupei Kumm, intr-o conferinta de presa, la Muzeul Taranului Roman.

Tot in cadrul aceleiasi campanii, Kumm va avea o serie de concerte in tara, la Cluj, Timisoara, Sibiu, Iasi, Constanta, unde trupele locale fi invitate sa cante. Organizatorul concertului rock de la Opera Nationala Romana este HotNews.ro.

Tot cu ocazia campaniei “1000 de chipuri”, Kumm va lansa si un produs muzical, 2 CD-uri si un DVD, "un jurnal al trupei" si piesa "Freeze", incepand de marti este disponibila gratuit, pe blogul formatiei. Potrivit membrilor trupei, piesa reprezinta “un nou chip al Kumm, mai matur, mai conectat la tendintele moderne si mai aproape de public”.

Si in blogosfera

Blogul soundcheck.adverb.ro a fost lansat tot in cadrul campaniei aniversare "1000 de Chipuri" si se doreste a fi un spatiu deschis dialogului cu fanii.

"Vrem sa ajutam stilul muzical caruia ii apartinem sa treaca din faza 'noroc ca mai exista' in cea de 'noroc ca exista'. Credem ca dialogul deschis, opiniile exprimate de cat mai multi dintre cei implicati sau interesati de domeniu ne vor ajuta pe toti sa evoluam in continuare", a declarat vocalistul trupei, Catalin Mocan.

Trupa de rock alternativ Kumm este compusa din Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (saxofon), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (keyboards), Utu Pascu (basd) si Csergo Dominic (tobe).

10 ani de Kumm

In cei 10 ani de existenta, trupa a sustinut peste 400 de concerte toata tara. Formatia alcatuita din Mihai Iordache (saxofon), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (clape), Utu Pascu (bas) si Csergo Dominic (tobe) si Catalin Mocan (solist) a scos pe piata sase albume si au participat la mai multe festivaluri. Stufstok, Peninsula, Artmania, TopT, Samrock si Stimultan.

Kumm are un public tanar, intre 16 si 45 de ani, cu studii medii si spuerioare. Kumm este recomandat de Liviu Papadima, decanul Facultatii de Litere (Universitatea Bucuresti), Ioana Avadani (director Centrul pentru Jurnalism Independent), Mircea Toma (Academia Catavencu), Simona Kessler (director International Copyright Agency) ,Andrei Oisteanu (scriitor) si trupa Pheonix.