Institutia condusa de Morar a inceput lucrul in acest caz si l-a audiat deja pe Meir. „M-am intalnit cu Adriean Videanu, vineri 1 iunie 2007, dupa ce am semnat motiunea si am avut incredere in promisiunea sa pentru ca suntem buni prieteni de familie, copiii nostri umbland impreuna peste tot.

La aceea intalnire am cazut de acord sa functionez ca deputat al Partidului Democrat in Parlamentul Romaniei, aspect cu care a fost de acord si presedintele PD, Emil Boc.

Mi-au promis multe lucruri avantajoase si m-au asigurat ca ca dosarul pe care il am este o prostie. Am crezut in ei si l-am anuntat printr-o scrisoare deschisa pe Bogdan Olteanu ca, incepand cu data de 4 iunie, fac parte din PD. Dupa ce a cazut motiunea, domnul Boc a avut o conferinta de presa in care a mentionat ca nu poate sa primeasca adeziunea mea la PD intrucat am dosar penal.

Atunci mi-am dat demisia si i-am explicat domnului Olteanu conjunctura in care eu am semnat pe lista respectiva, precizand ca mi-a oferit mita Partidul Democrat”, a declarat Meir in fata procurorilor DNA.

Meir a precizat pentru Gandul ca ofiterul judiciar care i-a luat declarata olografa l-ar fi sfatuit sa-i acuze pe Videanu si Boc pentru ca, altfel, nu face alceva decat sa se sacrifice singur, iar dosarul oricum va primi NUP.

Faptul ca exista astfel de promisiuni in cadrul PD se confirma si in stenograma Biroului Permanent, din 4 iunie, unde deputatul PD Ioan Oltean vorbeste despre acest demers al partidului din care face parte. “Partidul Democrat nu poate sa faca presiuni, pentru ca nu este un partid aflat la putere, presiunile le fac cei care au puterea in mana, din cate realizez eu.

Noi am facut, eventual, oferte, poate am oferit ceva acestor oameni ca sa semneze, dar in nici un caz nu am facut presiunile pe care le evoca aici o parte dintre participanti.

Un articol de Ramona Lica

Integral in Gandul