Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca regreta faptul ca motiunea depusa de partidul sau a fost respinsa de Parlament. In opinia sa, respingerea motiunii reprezinta o ocazie ratata pentru Romania de a-si gasi un nou inceput.

Geoana a mai spus ca situatia guvernului Tariceanu II va fi din ce in ce mai complicata, pentru ca va avea din partea social-democratilor o opozitie totala.

"Bucuria va fi de scurta durata" - a avertizat liderul PSD, subliniind ca lasitatea unor parlamentari a permis Guvernului sa supravietuiasca. El a adaugat ca va evalua foarte atent modul in care parlamentarii PSD au votat.

Nicolae Vacaroiu / Foto: HotNews.ro

La randul sau, Nicolae Vacaroiu a apreciat ca votul Parlamentului nu inseamna neaparat si o infrangere pentru PSD:

"Au fost foarte putini care au lipsit si care au votat impotriva. A fost o disciplina de partid care a fost respectata, acuma nu se putea respecta 100%. Este totusi o motiune de cenzura si nimic mai mult", a afirmat presedintele Senatului.

Miron Mitrea / Foto: HotNews.ro

Miron Mitrea, deputat PSD, nu crede ca responsabilitatea respingerii motiunii revine cuiva anume.

El a reamintit ca urmeaza stabilirea bugetului pe 2008, iar social-democratii vor avea din nou ocazia sa voteze impotriva cabinetului Tariceanu II.

Mircea Geoana a declarat imediat dupa iesirea din sala plenului ca motiunea a cazut din cauza "lasitatii" mai multor parlamentari din mai multe partide. Liderul social-democrat a mai precizat ca soarta celor care au votat altfel decat consemnul dat de partid va fi decisa de organismele de conducere.

Geoana este de parere ca si presedintele Traian Basescu are un rol in esecul demersului initiat PSD: "Declaratiile lui Traian Basescu nu au ajutat pentru ca au creat senzatia ca urmeaza un guvern de dreapta, ceea ce pe unii i-a descurajat".

UPDATE: Dupa o scurta intalnire cu o parte din conducerea PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca joi dimineata BPN-ul partidului ii va identifica pe cei care cei care au votat impotriva motiunii si va stabili si modul de sanctionare al acestora: "Vom discuta si despre modul in care s-a ajuns la acest rezultat.

Biroul Permanent va trebui sa identifice atat modalitatile de sanctionare cat si pecei care nu au respectat disciplina votului si deciziile partidului".

In preajma urnelor de vot s-a aflat in permanenta un cameraman al PSD care a filmat modul in care s-au achitat de "sarcina" alesii partidului.

Geoana nu a vrut sa dea niciun nume dintre cele care au "tradat" cauza PSD ini acest caz, afirman ca va face acest lucru in cursul zilei de joi.

Liderul PSD a afirmat insa ca decizia BPN-ului de joi va situa partidul intr-o "opozitie totala si dura".