Sony a prezentat cea mai noua editie a cititorului digital de carti, la aproape un an dupa lansarea primei versiuni. Produsul va fi pus in vanzare la sfarsitul acestei luni.

La pretul de 299 de dolari, aparatul este cu aproximativ 50 de dolari mai ieftin decat predecesorul sau. Cititorul va fi disponibil in doua culori - argintiu si negru - si ofera dispozitive de control mai eficiente pentru navigarea printre carti.

In vreme ce primul cititor a uimit prin claritatea ecranului, noul model ofera un contrast mai bun, oferind imagini si text foarte clare si lizibilitate sporita in conditii de iluminare puternica.

Acumulatorul rezista la citirea a pana la 7.500 de pagini, iar dispozitivul ofera posibilitatea de marire a textului sau de accesare a sa in modul landscape. Cititorul recunoaste, alaturi de formatele proprietare Sony, fisiere de tip PDF, RTF, text, si JPEG.

Pentru a-si atrage clientii, Sony le ofera cumparatorilor un credit pentru achizitionarea a aproximativ 100 de carti clasice, fara nicio taxa. Compania a anuntat ca sunt disponibile 20.000 de titluri care vor putea fi cumparate.

Dispozitivul poate stoca aproximativ 160 de carti. „Cititorul poate gestiona o multime de carti si alte documente pe care oamenii nu vor sa le care dupa ei”, a spus Steve Haber, Digital Imaging and Audio Senior Vice President.

de Laurentiu Titei

integral in Chip Online