Doua companii romanesti de it si-au deschis, in aceasta saptamana, filiale in Silicon Valley, zona considerata a fi centrul mondial al gigantilor din domeniul inaltei tehnologii.

BitDefender, producatorul de solutii informatice de securitate al grupului Softwin si GECAD ePayment, ce detine solutia Avangate dedicata distribuitorilor online de software, nu sunt insa la primul demers de acest fel, ambele firme avand deja birouri deschise in afara tarii.

BitDefender a ales sa se stabileasca intr-un sediu de 350 mp chiar in City Center, una dintre principalele cladiri de birouri ale orasului Mountain View, in noul birou lucrand in prezent opt angajati americani, echipa urmand sa creasca la 15-20 pana la sfarsitul anului 2008.

Dar acesta este al doilea birou al companiei din SUA, dupa cel din Florida, deschis in 2004, si a saptea locatie externa, dupa cele din Londra, Barcelona, Madrid, Dortmund si Tettnang (Germania). Practic, in filialele externe ale firmei din Romania lucreaza in prezent peste 100 de angajati straini.

si GECAD s-a stabilit in acelasi oras american, dar numai dupa ce si-a deschis o filiala la Amsterdam.

Avantajele prezentei in zona

Reprezentantii BitDefender spun ca prezenta in Silicon Valley este un pas important pentru orice companie IT care aspira sa devina lider global in domeniul sau.

In Sillicon Valley se gasesc competente de top in toate domeniile legate de high-tech si, nu in ultimul rand, deschiderea aici a unui birou permite accesul catre cei mai importanti analisti din domeniu, contribuind astfel la cresterea capitalului de imagine al companiei in industrie.

In plus, tot aici se afla si majoritatea producatorilor importanti de software, dar si cresterea volumului de vanzari pentru clientii actuali. Astfel, in mod evident, prezenta in faimoasa zona americana ofera si noi deschideri catre parteneriate si oportunitati de afaceri, acest lucru determinand o piata extrem de competitiva.

"Americanii cumpara frecvent online si reprezinta o piata cu un potential interesant pentru toate companiile care distribuie software online, iar atragerea acestui potential face parte din strategia Avangate pentru Statele Unite, a aratat Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment."

integral in Romania Libera