Banca Transilvania se afla in negocieri exclusive cu compania franceza de asigurari Groupama pentru vanzarea asiguratorului roman BT Asigurari, potrivit unui comunicat de presa al bancii, trimis vineri catre Bursa de Valori Bucuresti.

In urma cu doua zile, Banca Transilvania a achizitionat pachetul integral de actiuni detinut de SIF Banat Crisana in cadrul BT Asigurari contra sumei de 6,5 milioane euro.

Potrivit informatiilor institutiei bancare, pentru achizitionarea BT Asigurari s-au inscris alte cateva grupuri financiare straine care doresc sa investeasca in domeniul asigurarilor sau sa-si extinda activitatea pe piata din Romania. In acelasi timp comunicatul mentionaeaza ca Groupama se afla in negocieri exclusive pentru achizitia asiguratorului roman.

Banca Transilvania este asistata in procesul de vanzare de Capital Partners, Deloitte si casa de avocatura Musat & Asociatii. In Romania, BT Asigurari se afla in top 10 companii de asigurari si a incheiat primul semestru al acestui an cu o cifra de afaceri de 132,3 milioane de lei (aproape 40 de milioane euro), in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania franceza Groupama se situeaza pe locul trei in clasamentul celor mai mari companii franceze de profil. Groupama are reprezentante in Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Ungaria, Turcia, China si Vietnam. Veniturile din primele de asigurare inregistrate anul trecut de Groupama au fost de 14,2 miliarde euro.