Directorul Directiei Asistenta Juridica din cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate, Marius Raducan, a fost retinut de procurorii DNA pentru ca ar fi pretins 20.000 lei mita de la o societate comerciala, pentru a facilita recuperarea unei creante financiare, anunta NewsIn.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Raducan, care este si avocat in cadrul Baroului Bucuresti, s-ar fi folosit de functia pe care o avea in cadrul CFR pentru a solicita, in august 2007, de la reprezentanta unei firme, suma de 10.000 de lei.

In schimbul banilor, directorul din cadrul CFR s-ar fi angajat sa faciliteze recuperarea unei creante de peste 900.000 de lei de catre societatea respectiva de la CNCF CFR SA, pentru servicii prestate.

In plus, in octombrie 2007, reprezentanta aceleiasi societati comerciale ar fi promis ca ii va da lui Marius Raducan o alta transa de 10.000 de lei pentru ca acesta sa sprijine recuperarea de la Regionala CFR Timisoara a unei creante de peste 400.000 de lei.

Directorul din cadrul CFR nu a respins oferta, astfel ca in data de 3 octombrie 2007, acesta a fost surprins in flagrant in timp ce primea suma de 5.000 de euro de la reprezentanta societatii comerciale.

Dupa ce procurorii DNA au dispus, miercuri, retinerea lui Marius Raducan pentru 24 de ore, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, joi, arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 29 de zile pentru savarsirea a doua infractiuni de luare de mita.