Manfred Wimmer a devenit oficial vicepresedinte executiv al BCR dupa ce a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei, devenind al saselea membru al Comitetului Executiv al institutiei bancare. Numirea sa fusese anuntata de BCR in luna aprilie, insa a fost supusa avizului bancii centrale.

Noul vicepresedinte executiv va fi responsabil cu coordonarea procesului de integrare a BCR in grupul Erste.

Wimmer, in varsta de 51 de ani, s-a nascut in Austria si, pana la venirea in BCR, a ocupat pozitia de director al Directiei Initiative de Dezvoltare la nivelul grupului Erste. El s-a ocupat in mod expres de procesul de achizitionare a BCR de catre Erste.

Inaintea sosirii in Erste Bank, Manfred Wimmer a detinut, in cadrul Creditanstalt Viena, functia de consilier legal in cadrul Departamentului Finante Internationale si vicepresedinte la Finantarea Internationala a Proiectelor. El a mai ocupat functia de director in cadrul Directiei Institutii Financiare si Marketing Regional pentru Europa Centrala si de Est dar si la nivel mondial.

In prezent, Comitetul Executiv al BCR este compus din Nicolae Danila, care detine functia de presedinte executiv, Manfred Wimmer (vicepresedinte executiv), Jean Andronie (vicepresedinte executiv pe partea de corporate banking), Oana Petrescu (vicepresedinte executiv responsabil cu activitatea de operatiuni), Martin Skopek (vicepresedinte executiv responsabil cu opratiunile de retail & private

banking), Helmuth Hintringer (vicepresedinte executiv pe partea de financiar si riscuri).

BCR, membra a Grupului Erste, este cea mai mare institutie bancara din Romania, cu active de peste 16 miliarde de euro.