Tensiune mocnita in prima zi de incercari pentru Marele Premiu al Chinei: liderul Hamilton asteapta ca Federatia sa judece manevra periculoasa pe care a efectuat-o in Japonia. Pe circuit, Hamilton a realizat abia al 4-lea timp al zilei (dupa Raikkonen, Alonso si Massa). Simbata dimineata sunt programate calificarile, atunci cind se vor stabili si pozitiile pe grila de start.

Inaintea ultimelor doua etape din F1 (China si Brazilia), Hamilton are 12 puncte peste Alonso si 17 puncte peste Raikkonen.

Din nou tensiune intre McLaren si Alonso

Dupa ce a abandonat in Japonia, sansele lui Alonso de a-si depasi colegul de la McLaren (Hamilton) tin de domeniul miracolului. Spaniolul are de recuperat 12 puncte din doar 20 posibile!

In acest context, Alonso nu si-a reprimat astazi un raspuns considerat incorect de catre conducerea lui McLaren. La intrebarea unui jurnalist care il chestiona despre relatia cu echipa, Alonso a raspuns: "Nu voi raspunde... E o intrebare grea".

Patronul lui McLaren, Ron Dennis nu a "inghitit" aceasta reactie si a declarat ca "este regretabil ca un om care a fost cu noi tot anul si care stie ca echipa i-a sprijinit la fel pe amindoi, sa spuna ca este o intrebare dificila..."