Compania croata Adria Media Zagreb, controlata in proportie de 50% de Sanoma, a preluat 90% din firma care detine unul dintre cele mai mari site-uri din republica fosta iugoslava, forumul Croportal.net, noteaza Iann pe blogul sau.

Achizitia, incheiata in septembrie, vine la scurt timp dupa ce filiala Sanoma din Republica Ceha a cumparat si CE Media Online, dezvoltatorul a doua portaluri de constructii si decoratiuni interioare in limbile ceha si slovaca, Tvujdum.cz si Tvojdom.sk, aminteste bloggerul.

Intr-un comunicat al Adria Media Zagreb din 20 septembrie se arata ca site-ul Croportal.net se numara printre primele zece cele mai vizitate site-uri din Croatia, cu 35.000 de utilizatori inregistrati si 300.000 de vizitatori unici pe luna.

In comunicat nu se precizeaza valoarea tranzactiei, dar documentul arata ca aceasta face parte din planurile strategice ale AMZ de a-si dezvolta operatiunile pe Internet.

Tot la nivel de sute de mii de vizitatori lunar - mai precis 500.000 - ajunge si traficul site-urilor Tvujdum.cz si Tvojdom.sk. In Ungaria, dezvoltatorul CE Media Online detine, de la inceputul acestui an, si patru site-uri dedicate telefoniei mobile si tehnologiilor GPS.

Site-ul croat Croportal.net a fost infiintat in urma cu patru ani de elevul Kristian Ilicici, pe atunci in varsta de numai 16 ani.

Comenteaza pe blogul lui Iann