Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat, vineri, ca formatiunea sa are portile deschise pentru “parlamentarii valorosi” exclusi din PSD si PD. Corneliu Vadim Tudor a mentionat insistent numele academicianului Ravan Theodorescu, insa a precizat ca nu i-a facut acestuia o propunere explicita in acest sens.

Presedintele PRM a criticat conducerea democrata si pe cea social-democrata pentru excluderea parlamentarilor vinovati de ceea ce a numit "delictul de opinie": "PRM anunta ca are usile deschise pentru toti parlamentarii de valoare exclusi din PD si PSD”, a declarat Vadim Tudor, citat de NewsIn.

Liderul PRM si-a exprimat uimirea ca "avea si PSD-ul asta un academician, valorosul istoric Razvan Theodorescu, si l-a dat afara!".

"Dar cine l-a exclus pe senatorul Razvan Theodorescu? Liota celor 7 pitici, care tin trena Albei ca Zapada, Mircea Geoana, Titus Corlatean, Victor Ponta si alti pigmei ca ei", a continuat Vadim Tudor, care a precizat, insa, ca nu a facut, pana acum, propuneri de inrolare in partidul sau niciunui parlamentar exclus.

Biroul Permanent National al PSD a decis, joi, retragerea sprijinului politic si demararea procedurilor de excludere pentru Razvan Theodorescu, Ioan Solcanu, Alin Teodorescu si Dan Mihalache pentru ca au facut declaratii politice impotriva motiunii de cenzura, inaintea votului de miercuri, din Parlament.

Conducerea PSD cauta, acum, solutii si pentru o eventuala excludere din partid a lui Ion Iliescu, care a lasat sa se inteleaga ca ar fi votat impotriva motiunii de cenzura.

De partea cealalta, PD i-a exclus, joi, din partid, pe deputatul Liviu Nistoran si pe senatorul Radu Tarle. Liderul democrat Emil Boc a explicat ca cei doi au fost exclusi din cauza votului la motiune si a afirmatiilor la adresa partidului.

Nistoran si Tarle declarasera, marti, ca nu sunt de acord cu votul in favoarea motiunii de cenzura, intrucat conducerea nu i-a informat unde va duce acest vot. Tarle nu a participat la vot, in vreme ce Nistoran a votat impotriva motiunii.