Compania aeriana elena Aegean Airlines a anuntat, vineri, ca nu a ajuns la niciun rezultat in urma discutiilor purtate cu reprezentantii companiei romane Blue Air, pentru achizitionarea unui pachet de actiuni al operatorului low-cost autohton, transmite CNN.

Compania Aegean Airlines confirmase, la inceputul lunii septembrie, pentru Ziarul Financiar, ca poarta negocieri pentru achizitionarea unui pachet de actiuni la Blue Air, fara a preciza, insa, daca era vorba despre un pachet majoritar sau despre unul minoritar.

Proprietarul Blue Air, Nelu Novac, declara, tot atunci, ca pretul de pornire pentru vanzarea societatii porneste de la 30 de milioane de euro.

Blue Air este lider pe piata low cost din Romania si si-a inceput activitatea in decembrie 2004. Operatorul de transport aerian a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro, dublu fata de 2005, mizand in acest an pe venituri de 80 de milioane de euro.

Flota Blue Air include patru avioane Boeing, ultimul fiind achizitionat in 2006, si ar urma sa ajunga la 6 aeronave pana la sfarsitul acestui an.