Brazilianul Kaka, atacant al formatiei italiene AC Milan, a fost desemnat fotbalistul anului 2007 de catre Federatia Internationala a Jucatorilor Profesionisti de Fotbal, informeaza un comunicat postat pe pagina de internet FIFPro.

Kaka a fost desemnat cel mai bun jucator prin voturile a peste 57.000 de fotbalisti profesionisti, primind trofeul FIFPro in cadrul unei ceremonii desfasurata la Milano.

"Sunt emotionat pentru primirea acestui trofeu", a declarat fotbalistul brazilian, care in acest an a castigat Liga Campionilor cu echipa sa de club, AC Milan. Presedintele FIFPro, Philippe Piat, a afirmat si el ca jucatorul brazilian este nu doar un mare jucator ci si "un important ambasador al fotbalului si al jucatorilor profesionisti din intrega lume".

Jucatorul echipei FC Barcelona, Ronaldinho, a castigat trofeul FIFPro in anii 2005 si 2006.

Federatia Internationala a Jucatorilor de Fotbal Profesionisti a anuntat si echipa ideala World XI care are urmatoarea componenta:

Buffon - Nesta, Cannavaro, Terry, Pujol - Cristiano Ronaldo, Kaka, Gerrard - Messi, Drogba, Ronaldinho.

Jucatori profesionisti din intreaga lume au votat in cadrul anchetei, printre cei 55 de fotbalisti nominalizati aflandu-se si fundasul roman al echipei Internazionale, Cristian Chivu.