Germania a fost paralizata, ieri, de cea mai mare greva feroviara din ultimii 15 ani. Timp de trei ore, sute de mii de oameni, printre care numerosi turisti, au fost nevoiti sa astepte in gari.

Compania Deutsche Bahn a incercat sa impiedice protestul, invocand o serie de ilegalitati, dar nu a obtinut decat o interzicere a opririi totale a trenurilor pe distante mari si a celor de mare viteza. Salariatii solicita reducerea timpului de lucru si cresterea nivelului salariului, mai mic decat in celelalte tari din vestul Europei.

Negocierile dureaza de luni de zile, iar refuzul companiei de a mari salariile a dat nastere mai multor proteste de mica amploare in timpul verii.

Dupa incheierea grevei de ieri, Deutsche Bahn si GDL, sindicatul care reprezinta interesele a peste 8.000 de salariati, au purtat noi negocieri.

Tonul acestora a fost deosebit de dur, seful sindicalistilor, Manfred Schell, amenintand cu un nou protest pentru ziua de luni, daca nu se ajunge la un acord. Grevistii solicita o majorare salariala de 31%, in timp ce conducerea companiei ofera doar 4,5 procente. Greva a afectat nu numai transportul intern, ci si pe cel extern.

integral in Adevarul