8 de voturi si 25 impotriva, sa ceara statelor membre „sa se opuna ferm” predarii in scoli a teoriei creationiste ca disciplina stiintifica. Creationismul neaga evolutia speciilor prin selectia naturala si nu poate fi pus pe picior de egalitate cu evolutionismul,.se arata in rezolutia adoptata de joi, de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE).

„Daca nu suntem vigilenti, creationismul poate deveni o amenintare pentru drepturile omului. Tinta primara a creationistilor -in majoritatea lor crestini si musulmani- este educatia. Ei sunt decisi sa-si vada incorporate ideile in curicula scolara, cautand sa le prezinte intr-o maniera stiintifica.

Dar acest fapt nu ar face decat sa creeze o confuzie in mintea elevilor, care nu ar mai putea face distictia intre credinta si stiinta. Teoria evolutionista nu are nimic de a face cu revelatia divina, ci este bazata pe fapte”, se spune in documentul APCE.

„Nu vrem sa cream o falie intre credinta si stiinta, ci sa prevenim incercarea de a opune credinta stiintei”, a declarat raportorul luxemburghez Anne Brasseur.

integral in Gandul