Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko - care a fost otravit cu dioxina in timpul campaniei electorale, in 2004 - a declarat ca a suferit, in secret, 24 de operatii, starea lui de sanatate ameliorandu-se in mod spectaculos. "Este pentru prima oara cand spun acest lucru. Am fost operat intotdeauna in timpul concediilor", a adaugat presedintele ucrainean, citat de Reuters.

El a declarat ca stie cine l-a otravit, insa s-a ferit sa dea nume, pentru ca o ancheta in acest sens este inca in derulare. Totodata, seful statului ucrainean a reafirmat ca a fost oravit in timpul unei cine in afara Kievului, cu oficiali din serviciile de securitate ucrainene. Iuscenko a mai spus ca persoanele care l-au otravit sunt in Rusia, iar acest lucru ingreuneaza cercetarile.

De altfel, Iuscenko a acuzat Moscova ca blocheaza investigatiile nefurnizand mostre de dioxina, pentru ca aceasta sa fie comparata cu cea folosita la otravirea lui.

Viktor Iuscenko, in varsta de 53 de ani, a fost otravit in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2004, in care l-a infruntat de pe o pozitie pro-occidentala pe actualul premier Viktor Ianukovici, sustinut de Moscova.