In costume elegante, sositi intr-o masina de lux, in haine de piele sau jeansi taiati, veniti cu autobuzul direct de pe bancile liceului, fani de toate varstele, adolescenti si oameni cu parul alb, generatiile muzicii Iris s-au adunat pe Aeroportul Baneasa,

la o aniversare care nu a mai fost doar a trupei Iris, asa cum spunea Mihai Godoroja (producatorul albumului „Cei ce vor fi” si unul dintre invitatii in spectacol), ci a tuturor.

Valuri de spectatori au primit cu aceeasi bucurie legendarul salut „Buna seara, prieteni!”, rostit de Cristi Minculescu, in momentul in care formatia si-a facut aparitia pe scena, in jurul orei 20.15.

Dupa cum au promis, organizatorii concertului, Fun Time Production, au oferit cea mai mare productie tehnica realizata vreodata pentru un artist autohton.

Dupa 30 de ani

Show-ul a inceput cu piesa „Pamantul cuprind”, una dintre melodiile lansate cu 30 de ani in urma de Iris, pe vremea cand tanara trupa se afla la inceput de drum pe un taram muzical in care inca mai traia din amintirea Phoenixului, ai carui membri fugisera din tara.

A urmat „Pe ape”, cand Cristi Minculescu le-a remintit inca o data fanilor ca „jocul nu e greu”, pentru ca apoi sa-i intrebe: „Cine ma striga in noapte?”.

Balada „Noaptea”, de pe primul album Iris, a trezit amintiri printre spectatori si a prefigurat momentul primului invitat, „un talent infernal, un talent strivitor”, dupa cum a prezentat-o Cristi Minculescu pe actrita Maia Morgenstern.

Tudor Ilinca si Corul Acustic, urmatorii invitati, au interpretat un alt hit Iris, „Corabia cu panze”, dupa care pe Aeroportul Baneasa a rasunat din nou vocea inconfundabila a lui Cristi Minculescu, pe piesele „Luna plina” si „Sa nu crezi nimic”, de pe albumul „Luna plina” (1996), care a marcat o noua era in muzica trupei Iris.

„Ingerii goi”, melodie noua, de pe albumul „Cei ce vor fi”, si un solo la chitara bas, sustinut de Boro, caruia publicul i-a scandat numele, au continuat spectacolul de pe Baneasa, unde pana si motoarele turate ale avioanelor care aterizau pareau un instrument integrat in simfonia Iris.

Integral in Evz