"Acolo unde consideram ca avem deficit de medici venim cu suplimentare de posturi, le scoatem la concurs si cine va lua concursul peste numarul de rezidentiat este obligat sa lucreze dublul perioadei de rezidentiat pentru care s-a pregatit.

Vom pune conditii atat de drastice pentru cel care vrea sa paraseasca postul incat sa-l descurajeze sau il vom pune sa plateasca atat de mult incat sa ne permitem sa aducem mai multi colaboratori care sa acopere locul respectiv", a declarat la Petrosani ministrul Eugen Nicolaescu.

Decizia a fost luata ca urmare a numarului mare de cadre medicale care isi parasesc posturile pentru a pleca la munca in strainatate. Nicolaescu spune ca se gandeste si la o posibilitate de crestere a salariilor, prin plata pe criterii de performanta. "Pe site-ul Ministerului Sanatatii am pus un proiect de lege privind salarizarea in regim de performanta.

Am fost putin timid cand am spus ca i se poate acorda unui medic pana la dublarea salariului in functie de performanta. Sunt medici care muncesc de dimineata pana seara si iau acelasi salariu cu un medic ce lucreaza o ora, doua, trei in spitalul public si dupa aceea lucreaza in cabinete private", a mai spus Eugen Nicolaescu.

Un articol de C.C.