Un american de origine romana care locuieste in statul Connecticut a fost condamnat la 18 luni de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat de furtul a peste 140.000 de dolari din bancomatele pe care le deservea in calitate de tehnician, a anuntat cotidianul Newsday.

Ionel Faina, in varsta de 46 de ani, a pledat vinovat in luna iulie la acuzatia de spalare de bani. Faina lucra ca si tehnician pentru ATM-uri in cadrul companiei Loomis Fargo, fiind responsabil cu aprovizionarea cu bani a bancomatelor.

Autoritatile federale au afirmat ca, incepand din luna ianuarie, Faina a furat bani de la cinci ATM-uri apartinand Bank of America si NewAlliance Bank. El urma sa zboare spre Romania in seara in care a fost arestat, fiind oprit de politia din orasul Wethersfield (Connecticut) inainte de a ajunge la aeroportul JFK din New York.

Conform politiei, romanul pusese o parte din cei 144.000 de dolari furati intr-un pachet la posta, urmand sa ridice banii in Romania.

Pe langa pedeapsa cu inchisoarea federala, Faina a fost obligat la plata unei amenzi de 4.000 de dolari si la o perioada de doi ani de eliberare conditionata dupa efectuarea celor 18 luni de arest.