Miercuri, 10 octombrie, incepand cu ora 19.30 in sala Auditorium a MNAR va avea loc concertul Codex Caioni, Muzica baroca din Transilvania la rascrucea dintre Europa si Orient, sustinut de Ansamblul XVIII-21, dirijor Jean Christophe Frisch, potrivit unui comunicat de presa.

Ansamblul este compus din Cyrille Gerstenhaber (soprana), Adriana Epstein (mezzo-soprana), Sebastien Obrecht (tenor), Ion Dimieru (bariton), Adorjan Csaba (alto) si alti 10 muzicieni si dansatori.

Evenimentul, care este cel de-al treilea concert din cadrul Stagiunii de Muzica Veche, este organizat de Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Bucuresti si Muzeul National de Arta al Romaniei.

Codex Caioni, o carte de muzica gasita in mod miraculos ingropata in zidul unei manastiri din Transilvania, in 1988, este denumita astfel dupa numele unui organist franciscan care timp de treizeci de ani a transcris pentru sine toate muzicile sacre si profane, savante sau populare dar si cele de dans care puteau fi auzite sau care au fost compuse in secolul XVII, in Transilvania.

Aceasta culegere, marturie unica a participarii Romaniei la concertul muzicii baroce europene, va folosi drept material pentru un spectacol muzical franco-roman, al carui program si a carui muzica n-au mai fost prezentate in public de 4 secole.

Muzicologii romani si maghiari care au studiat manuscrisul au reusit o adevarata lucrare de restituire, de o ireprosabila obiectivitate.

Biletele sunt puse in vanzare la Institutul Francez din Bucuresti.

Pret intreg al biletului este de 10 RON, iar cel redus (pentru studenti, elevi, pensionari)este de 5 RON.