Compania de telecomunicatiii RCS & RDS intentioneaza sa listeze la Bursa de la Londra circa 15% din actiunile companiei printr-o emisiune de certificate globale de depozit (GDR), pentru atragerea a aproximativ 500 milioane dolari, informeaza Reuters, citand surse apropiate intregului proces.

Oferta ii acorda companiei o valoare totala de piata de circa 3,5 miliarde dolari si se estimeaza ca actiunile vor incepe sa fie tranzactionate la inceputul lunii decembrie.

Potrivit NewsIn, actiunile sub forma de certificate globale de depozit (GDR), reprezinta actiuni nominative preferentiale cu dividend prioritar fara drept de vot. Actiunile de tipul GRD (Global Depositary Receipts) sunt titluri financiare ce permit unei companii sa obtina capital vanzand pe pietele internationale participatii in cadrul societatii.

Conform Reuters, presedintele si directorul general al RCS&RDS, Alexandru Oprea, a precizat ca banii obtinuti din listarea acestor actiuni vor fi folositi pentru extinderea pe pietele din alte tari din Europa Centrala si de Est si dezvoltarea serviciilor de televiziune prin cablu si satelit, a internetului in banda larga, precum si a a serviciilor de telefonie fixa si mobila 3G.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, compania RCS&RDS a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 781.3 milioane lei si un profit net de 122,7 milioane lei.