Dan Muresan, fiul fostului ministru Ioan Muresan, a declarat luni pentru HotNews.ro ca inaintea arestarii tatalui sau el il invitase pe acesta la Baku pentru a-l ajuta la pregatirea unui viitor contract de consultanta politica, la care lucra pentru firma americane Marsh Copsey&Associates (MCA). Muresan Jr. a explicat ca se afla deja in Azerbaijan in momentul arestarii lui Ioan Muresan.

Potentialul client in acest contract de consultanta politica este Guvernul azer, a spus el.

„Eu lucrez, ca director pentru Europa, pentru o firma americana din Washington DC, Marsh Copsey&Associates, care are un proiect politic in Azerbaidjan. M-am gandit sa il chem pe tatal meu sa ma ajute, intrucat are experienta politica”, a spus Dan Muresan.

„Urma sa aiba loc o discutie si cu seful meu, care era tot in Azerbaidjan, pentru a deschide un birou al firmei la Baku, dupa care, dar mai incolo, sa facem o propunere Guvernului de la Baku”, a adaugat el.

Conform datelor de pe site-ul companiei, MCA a consiliat trei candidati la Presedintia Statelor Unite (intre care Ronald Reagan), alti politicieni americani si comitete ale Partidului Republican. De asemenea, a avut clienti in Ucraina si a coordonat campanii referitoare la Irak.

Inapoi la Bucuresti

Dan Muresan s-a intors de urgenta din Azerbaidjan, dupa ce a aflat ca Ioan Avram Muresan e anchetat de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca a fost intermediar in transmiterea unor bunuri intre un om de afaceri si ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes - pentru ca acesta din urma sa il favorizeze la licitatii de stat.

Dan Muresan sustine ca tatalui sau nu i s-au aratat, ca probe, decat niste fotografii „cand se dadea jos si cand se urca in masina” si ca la dosar ar mai exista inregistrari. El a mai spus ca Ioan Avram Muresan sufera de diabet si ca a fost tratat inuman „in timpul celor 30 de ore de ancheta”.

De numele lui Avram ar fi legat in dosarul DNA ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes. Acesta este acuzat de trafic de influenta si luare de mita. Traficul de influenta, pentru care este cercetat Ioan Avram Muresan, s-ar fi consumat, iar plicul cu 15.000 de euro a ajuns la Remes, sustin sursele citate.

Ministrul agriculturii ar fi primit cei 15 mii de euro de la Ioan Avram Muresan, fost ministru al agriculturii, pentru a aranja o licitatie publica in favoarea omului de afaceri Gheorghe Ciorba.

Licitatia ar fi fost castigata de Ciorba si, potrivit intelegerii, ministrul agriculturii ar fi urmat sa primeasca si un autoturism de lux, in valoare de aproape 100 de mii de euro, dar si...100 de litri de palinca.