Firmele la care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va vinde pachetele majoritare de actiuni vor putea beneficia de esalonari la plata unor taxe si impozite, pe o perioada de cel mult cinci ani, si de scutirea totala sau partiala a unor obligatii fiscale.

Ajutoarele de stat se vor acorda pentru datoriile care nu au fost achitate la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, se arata intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta lansat in dezbatere publica de AVAS. Pentru a beneficia de ajutoare de stat, firmele trebuie sa indeplineasca mai multe conditii.

Printre acestea se numara asumarea de catre cumparator a unui program de investitii initiale si/sau numarul de locuri de munca care vor fi create pe perioada derularii planului de afaceri, si depunerea tuturor documentelor necesare.

Autoritatea explica in nota de fundamentare ca acordarea de ajutoare de stat va contribui la stimularea investitiilor directe efectuate din aportul investitorului conform angajamentelor contractuale asumate in procesul de privatizare.

integral in Gandul