Trustul media BBC incearca o reorganizare a personalului sau prin demiterea a 12% din angajati, adica aproximativ 2800 de salariati, au declarat surse din interiorul societatii, citate de cotidianul Financial Times.

Aceasta este a doua mare restructurare de personal din ultimii trei ani pentru BBC.

Prin aceste demisii, Mark Thompson, directorul general al companiei, doreste sa reduca in urmatorii cinci ani, cu 6% bugetul anual, estimat la 3 miliarde de lire sterline (4,33 miliarde de euro). El isi va prezenta propunerea executivului BBC intr-o sedinta a tustului stabilita pentru data de miercuri, 17 octombrie.

Compania British Broadcasting Corporation, infiintata in 1922, este una dintre societatile publice de radiodifuziune din Marea Britanie si are in prezent 23.000 de angajati. Numarul acestora ar putea sa se reduca la 18.000 in urma acestei restructurari.

Thompson se confrunta deja cu o serie de nemultumiri din partea personalului care este ingrijorat de modul de gestionare a crizei de catre directorii companiei. Angajatii nu exclud posibilitatea organizarii unor greve, in semn de protest fata de aceasta decizie.

Un purtator de cuvant al grupului BBC a refuzat sa comenteze informatiile aparute in FT.

Saptamana trecuta, mai multi jurnalisti cunoscuti din departamentul de stiri, printre care crainici si editori, au protestat impotriva reducerii bugetului societatii printr-o scrisoare deschisa adresata conducerii BBC.

Societatea de televiziune publica din Marea Britanie este finantata, in principal, din taxa radio-TV, in valoare de aproximativ 195 de euro pe an, pentru fiecare televizor detinut. In martie 2005, BBC a mai fost nevoita, in cadrul unei campanii de reduceri de personal, sa concedieze 3,780 de angajati.