Liberalii se pregatesc de remaniere guvernamentala. Conform unor surse de la varful PNL, dupa alegerile pentru Parlamentul European, din 25 noiembrie, actualul guvern va fi remaniat, pe lista neagra numarandu-se ministrul Educatiei Cristian Adomitei, ministrul Agriculturii Decebal Traian Remes si ministrul Justitiei Tudor Chiuariu.

Potrivit acelorasi surse, in interiorul PNL sunt discutii aprinse legate de posturile care vor ramane vacante dupa remaniere. Conform surselor Hotnews.ro, Norica Nicolai doreste sa obtina postul de ministru al Justitiei, fapt pe care l-a comunicat colegilor de partid.

In cadrul unei dezbaterii pe tema remanierii guvernamentale, Norica Nicolai s-a certat cu colegii de partid motivand ca merita postul de la justitie, datorita activitatii ei senatoriale.

Pe de alta parte este inca in discutie elimnarea lui Tudor Chiuariu de la Justitie, cei mai aprigi sustinatori ai acestuia fiind Relu Fenechiu si premierul Tariceanu. Acestia il sustin in continuare pe actualul ministru, motivand ca a inceput sa dea rezultate, prin atacurile dure la adresa DNA-ului

Liberalii au inceput discutiile pentru remanierea guvernamentala inainte de a fi dezbatuta motiunea de cenzura in Parlament. Conform acelorasi surse, debarcarea lui Remes era pregatita demult, in carti pentru postul de ministru al Agriculturii fiind nominalizat in aceea perioada chiar proaspat cercetatul Ioan Avram Muresean.

Liberalii si taranistii au semnat un acord de colaboare politica, in urma cu cateva luni, alaturi de formatiunea fostului presedinte, Emil Constantinescu.