Decizia ca datoriile de 800 de milioane de euro ale companiei Daewoo Automobile Craiova sa fie anulate, data prin sentinta Curtii de Apel Bucuresti la data de 27 iunie 2006, este de marti definitiva si irevocabila, a declarat pentru NewsIn, consultantul financiar Ionel Blanculescu.

Fostul presedinte al Autoritatii de Privatizare spune ca, in acest fel, dispare o clauza suspensiva din contractul cu Ford, privatizarea putand fi considerata acum incheiata.

Potrivit NewsIn, Curtea de Apel Bucuresti a dat o sentinta definitiva si irevocabila si a admis actiunile conexe formulate de reclamanta Daewoo Automobile Romania, in contradictoriu cu paratii Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Autoritatea Nationala a Vamilor, Directia Regionala Vamala Craiova, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Ministerul Economiei si Finantelor.

In luna septembrie a acestui an, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a facut public, pe siteul propriu contractul de privatizarea a Automobile Craiova cu producatorul american Ford.

Pentru pachetul de 72,4% din capitalul social al societatii craiovene, Ford a platit 57 de milioane de euro. Compania s-a angajat ca va face investitii in valoare de 675 de milioane de euro pentru modernizarea uzinei de la Craiova intr-un interval de patru ani de la data finalizarii privatizarii.

Reprezentantii producatorului american si cei ai AVAS au semnat contractul in limba engleza in data de 12 septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt. Varianta in limba romana a fost semnata dupa doua zile la Craiova.