Este pentru a doua oara in acest an cand postul lui Dan Diaconescu primeste somatia de intrerupere a programului timp de trei ore. Potrivit Legii audiovizualului, daca OTV va continua sa incalce directivele forului, risca sa-i fie redusa perioada de valabilitate a licentei sau chiar sa o piarda.

Emisiunea lui Diaconescu a prezentat cazul unei mame care a disparut de la domiciliu, in studio fiind prezenti, printre altii, sotul si copilul femeii. Membrii CNA au decis ca Diaconescu, care a intervievat copilul, i-a adresat acestuia intrebari care depaseau puterea lui de intelegere.

Diaconescu nu tine cont de protectia copilului

Potrivit lui Atilla Gasparik, vicepresedintele CNA, este interzisa aducerea in emisiune a unui copil cu varsta mai mica de 14 ani pentru a-l intervieva despre evenimente dramatice din familie.

Totodata, CNA a considerat ca postul de televiziune nu a protejat copilul de eventuale traume psihice si a sanctionat canalul in baza articolelor 5, 10 si 11 din Codul audiovizualului. In intervalul de trei ore, OTV va trebui sa difuzeze neintrerupt textul sanctiunii.

Intreruperea emisiei pentru trei ore este, potrivit vicepresedintelui CNA, Attila Gasparik, cea mai grava sanctiune pe care CNA o poate da unui post TV in afara de reducerea perioadei de licenta de la noua ani la patru ani si jumatate.

Radu Teodorel, membru CNA, a explicat ca orele de intrerupere a emisiei sunt stipulate in Legea audiovizualului, ele neputand fi schimbate in functie de ora la care se difuzeaza emisiunea sanctionata.

Astfel, desi OTV va avea de suferit din cauza intreruperii emisiei, programul lui Diaconescu nu va fi afectat in niciun fel de decizia CNA, pentru ca incepe la ora 21.00.

Integral in Evz