„Bugetul necesar pentru achizitia unei astfel de locuinte variaza intre 2.500 si 5.000 de euro/mp“, se arata intr-o analiza a companiei imobiliare Esop.

Cele mai cautate zone pentru o locuinta de lux sint Dorobanti, Primaverii, Aviatorilor si Kiseleff. „Urmatoarea categorie de zone vizate de chiriasii de lux o reprezinta zona centrala, Baneasa Padure, Pipera.

Exista si o a treia categorie, acolo unde cererile incep sa creasca de la an la an, cum ar fi Otopeni, Snagov, Mogosoaia“, spune Liliana Vasile, managerul departamentului de inchirieri rezidentiale al companiei Regatta.

Clientii sint in general cetateni straini, manageri ai unor angajati ai unor misiuni diplomatice.

Virsta acestora este de 30-45 de ani, cu familii care cuprind de la doua la cinci persoane.

„Contractul lui cu angajatorul este in medie de doi-trei ani si va contracta proprietatea pe care vrea sa o inchirieze pe aceeasi perioada, dar intotdeauna va voi sa aiba libertatea de a putea desface contractul atunci cind doreste“, mai spune Liliana Vasile.

Conditiile necesare pentru a incadra un astfel de apartament in aceasta categorie, pe linga zona, se refera, in primul rind, la compartimentare si finisaje.

Gresia, faianta, instalatiile sanitare trebuie sa fie de cea mai buna calitate, iar un avantaj pentru o locuinta de pe acest segment ar fi amplasarea intr-o zona foarte accesibila, dar si pe o strada linistita cu cit mai multa verdeata in jur.

Se cauta cele cu doua sau trei dormitoare cel putin, cu terasa sau cu balcon si o bucatarie moderna de unde sa nu lipseasca masina de spalat vase sau cuptorul cu microunde. „Sint necesare un televizor cu plasma si aer conditionat in fiecare camera, baile cit mai numeroase si foarte moderne.

Nu trebuie sa lipseasca garajul si, daca are si securitate la intrarea in cladire, atunci e exact ceea ce cauta clientii“, mai spune aceasta.

Integral in Cotidianul