Utila inovatie in materie de tehnologie de comunicatii mobile - telefoanele care permit conectarea simultana la doua retele GSM cu un singur echipament - era privita pana acum cu suspiciune din cauza faptului ca producatorii de pana acum nu aveau un nume consacrat - cel putin pentru noi, in Europa.

Iar, distribuitorii din piata spuneau in urma cu doar trei luni ca nici un brand occidental faimos nu ar adopta o asemenea solutie tehnica, pentru simplul motiv ca le-ar injumatati vanzarile de telefoane.

Iata ca Samsung a reusit sa surprinda, mai ales ca in ultima vreme sud-coreenii pareau preocupati mai degraba de asocierile cu Armani decat de preluarea unei tenhnologii a chinezilor de la CECT - cei care au produs si livrat pana acum cele mai multe dispozitive Dual Sim.

Denumit SGH-D880 DuoS, si mobilul Samsung va permite includerea a doua carduri SIM, fiecare in locasul sau, ambele active in acelasi timp.

Cardurile pot fi de la acelasi operator, de la operatori diferiti, acestia putand fi si din tari diferite, fapt ce va permite folosirea telefonului in diferite scenarii - numar de serviciu/numar privat, numere de la operatori diferiti, cu diferite tarife sau pachete de servicii, sau numere din doua tari intre care un utilizator calatoreste frecvent.

Interfata este una foarte simpla, utilizatorul avand posibilitatea de a da nume celor doua SIM-uri pentru a le identifica cu usurinta. De remarcat este faptul ca separarea intre SIM-uri nu este doar la nivel de apeluri telefonice, ci si la ringtone-uri, mesaje text, configuratii de e-mail sau alte setari.

Cu alte cuvinte, telefonul se comporta efectiv ca doua telefoane separate, avand si doua indicatoare de putere de semnal a retelei.

Integral in Romania libera