De data aceasta era vorba despre un nou album produs de casa de discuri Strarbucks, si nu de EMI, asa cum fuseseram obisnuiti. Artistul povesteste despre nostalgia noilor piese intr-un interviu acordat publicistului britanic Jonathan Wingate si preluat de numarul pe octombrie al revistei „Tabu“.

„Muzica este salvarea, stii? Chiar daca eram implicat intr-o cearta cu o iubita, cind eram tinar, cea mai mare bucurie era sa ma duc intr-un colt cu chitara mea. Asta ma ajuta mereu. Poti imbratisa chitara, pentru ca este un instrument foarte usor de imbratisat - arata ca o femeie“, marturiseste McCartney.

Starul pop-rock mai crede ca terapia prin muzica e mai ieftina si mai folositoare decit consilierea psihologica. Iar daca mai stii si un instrument, salvarea e sigura. „Ma simt binecuvintat ca am invatat, copil fiind, sa cint un pic la chitara si la pian“, recunoaste artistul, citat de „Tabu“.

Tot un soi de terapie a fost si pregatirea ultimului disc, „Memory Almost Full“. In piesa „Ever Present Past“, artistul britanic spune: „Am prea multe de facut/ nu am timp sa fiu un amant decent/ Sper ca nu este prea tirziu/ Sa caut ceva pentru timpul ce a trecut atit de repede“.

Autorul versurilor admite ca piesa a fost scrisa intr-o perioada cu adevarat dificila si ca, oricita cenzura ar exista, „pina la urma problemele si situatiile din viata ta se strecoara in piesele tale“.

Un articol de Victor Popescu

Integral in Cotidianul