Britanicul Andy Murray a declarat zilele trecute ca "toata lumea stie ca exista jocuri aranjate in circuitul jucatorilor profesionisti". Murrary a dezvaluit si o posibila motivatie: "daca pierzi in primul tur, cecul pe care il primesti abia iti acopera cheltuielile de intretinere".

Conducatorii ATP au anuntat ca il cheama pe Murray pentru "o discutie lamuritoare" si au anuntat introducerea unei reguli de "48 de ore" - acesta este intervalul in care jucatorii contactati pentru trucarea unui meci, trebuie sa anunte organizatorii! Daca nu o fac in acest timp, risca suspendarea.

Primele indicii ale aparitiei coruptiei in tenis au aparut in acesti ani si au capatat contur dupa un meci disputat in august, la Sopot: casele de pariuri au refuzat sa plateasca mizele jucate pe un meci Davidenko vs Vasallo, care a avut o desfasurare suspecta - rusul, mare favorit, a cistigat primul set si parea sa fi scapat in cistigator.

Casele de pariuri au observat ca in acel moment au crescut foarte mult sumele pariate impotriva lui Davidenko! Cind rusul a abandonat (in ultimul set), bookmakers au inteles ca cineva stia despre intentia lui Davidenko de a abandona...