Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a folosit miercuri de o conferinta a Institutului Revolutiei Romane pentru a critica partidul din care face parte. "Am toate motivele pentru a fi nemultumit de PSD", a declarat Iliescu batand in masa si afirmand ca "nu eu voi parasi partidul pe care l-am fondat".

Liderul social-democrat a incalcat astfel moratoriul intern impus la sfarsitul saptamanii trecute, despre care a afirmat ca este necesar pentru linistirea spiritelor in PSD.

"Am toate motivele sa fiu nemultumit de PSD. Pentru ca sunt presedinte fondator, nici nu s-a pus problema ca eu sa parasesc acest partid. Eu am spus ca mai degraba altii vor fi obligati sa paraseasca acest partid. Nu eu voi parasi partidul pe care l-am fondat", a declarat Iliescu cu indarjire.

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, nu a vrut sa comenteze declaratiile facute de Iliescu, dar a declarat ca "daca vom avea oameni care vor incalca intelegeri facute in interiorul partidului, cu greu vom putea arata publicului ca suntem unitari si coerenti."