Pentru Livorno, Cristiano Lucarelli insemna enorm - era golgeterul formatiei, dar si sufletul ei... Lucarelli declarase cindva ca "sunt fotbalisti care ar da un milion pentru un yacht, eu as da suma asta pentru a cumpara tricoul lui Livorno".

Unii dintre antrenorii sai, Carlo Mazzone vorbea despre Lucarelli: "Trei jucatori m-au impresionat in cariera - Antonioni, Roberto Baggio si Francesco Totti. Dar niciunul nu se poate compara cu ce inseamna acest Lucarelli pentru Livorno".

Si totusi, Lucarelli a ales in vara sa plece. In Ucraina! Jurnalistii italieni l-au chestionat cu uimire, iar atacantul a raspuns: "Sahtior a oferit lui Livorno a suma de 6 milioane de euro. Pentru un jucator de 32 de ani, era o oferta de nerefuzat".

In acelasi timp, Lucarelli a dezvaluit ca si salariul pe care i-l propusese Rinat Ahmetov era de nerefuzat. Patronul ucrainienilor a plusat - Lucarelli are la dispozitie un avion particular, gata sa il aduca oricind in Italia, pentru a-i "indulci" dorul de casa.

Debutul lui Lucarelli la Sahtior a fost unul reusit - a marcat la prima victorie in Champions League (contra lui Celtic). Lucarelli admite ca are dificultati cu acomodarea, dar nu poate rezista provocarii de a evolua in Champions League.

In aceasta saptamina, jucatorul a venit in Italia, convocat la echipa nationala. Jurnalistii l-au intrebat ce spune despre o trecere la AC Milan. A fost rindul lui Lucarelli sa reactioneze cu uimire. "Berlusconi este cel care trebuie sa faca o oferta...", spune atacantul lui Mircea Lucescu - antrenor celebru pentru capacitatea de a "reconditiona" fotbalisti de clasa.