TVR 1 a difuzat miercuri, in jurnalul de la ora 19, o inregistrare video cu momentul in care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, primeste de la fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, plicul in care procurorii sustin ca s-ar afla cei 15.000 de euro mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba.

Televiziunea publica a redat si doua inregistrari audio ale unor convorbiri telefonice pe care Muresan le-a avut cu Ciorba si respectiv Remes.

Vezi inregistrarea video difuzata de TVR 1

Ar fi in total 21 de minute de inregistrari audio-video, din care TVR a difuzat cateva minute video, dar si o inregistrare audio din care rezulta ca omul de afaceri il suna pe Ioan Avram Muresan pentru a se asigura ca banii au ajuns la Traian Remes.

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a fost retinut de procurori sambata seara sub acuzatia de trafic de influenta dar intre timp a fost pus in libertate. Procurorul general a solicitat luni aviz de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale impotriva ministrului agriculturii, Decebal Traian Remes, acuzat de luare de mita.

UPDATE:Norica Nicolai crede ca Remes trebuie sa ramana in functie. "Totul este pus la punct de DNA pentru ca Remes sa-si dea demisia. Eu cred ca tocmai de aceea trebuie sa ramana in functie", a declarat ea pentru HotNews.ro.

Transcrierea inregistrarii convorbirii telefonice dintre Ioan Muresan si Decebal Traian Remes

Decebal Traian Remes: Alo!

Ioan Muresan: M-ai sunat!

Decebal Traain Remes: Deci, batrane, e o contestatie si probabil se va amana...

Ioan Muresan: Aia de maine?

Decebal Traian Remes: Aia de maine...

Ioan Muresan: De poimaine, adica!

Decebal Traian Remes: Aia d epoimaine, da, si doi la mana nu corespunde, e o suta patruzeci si sase si o suta sase primele doua pozitii si atunci trebuie sa revii cu un telefon si sa-mi spui despre ce vorbim! Ca tu ai zis o suta si...o suta si... o suta si optzeci, primele doua pozitii sunt o suta patruzeci si sase si o suta sase.

Ioan Muresan: Bun!

Decebal Traian Remes: Astea-s numerele lor de ordine.

Transcrierea inregistrarii convorbirii dintre Ion Muresan si Gheorghe-5 octombrie 2007

Ioan Muresan: Deci, Ghita, asta-i problema, au ascultat telefoanele...si singurul loc unde ne pot prinde cu o ceva... este cand eu am dat, am vorbit la Zalau cu el...cand eu i-am dat ... aa...Cand i-am dat plicu' cu banii, atuncea...

Gheorghe Ciorba: A...asa

Ioan Muresan: :Plicu' cu banii, da! Deci, cand eu i-am dat chestia asta... daca era cineva in zona...

Gheorghe Ciorba: Da spusui-a...spusui-ati ca-s ...cinspe mii acolo, nu?

Ioan Muresan: Da' taci , ma, nu mai vorbi de bani!

Gheorghe Ciorba: No, no, bine, nine!

Ioan Muresan: Da' nu mai vorbi de cinspe!

Gheorghe Ciorba: Da, asa e!

Ioan Muresan: Eu nu i-am spus nimic...eu i-am scris! Eu nu vorbesc!

Gheorghe Ciorba: Da' s...stia de bani? Aa...

Ioan Muresan: Da sigur Ghita! Nu, eu nu... Eu i-am scris, mai?

Eu am pus o foaie pe masa... de-aia zic ca n-au nimic! Intelegi? Si-am zis: " Ma...uita-te ma...Tu pentru aia ai asa." Intelegi? "Daca ne faci aia ai asa...Si gata!" Si-am zis: Cum sa?" "Pai..." zice, "Cand poti!" No, s-apoi te-am sunat si-am zis:..."Hai sa asta", stii?

Gheorghe Ciorba: Da, da..

Ioan Muresan: Acuma s-o mai intampla o alta chestiune, ca ... Astia s-au asteptat ca...aa..asta sa atace, stii, Basescu... Si o dizolvat Comisia ai prin care-i cheama pe ministri la Comisie! Deci nu amia are unde sa-i cheme!

Citeste si:

  • Daniel Morar: "Nu stiu cum a ajuns inregistrarea la televiziune"
  • Trebuie Remes sa plece? Ce spun partidele
  • Liberalii s-au reunit in sedinta pentru a discuta cazul Remes
  • Cititorii HotNews despre "cazul Remes"
  • Presa despre mituirea televizata a lui Remes