Intervenit telefonic in cadrul emisiunii "100%" de pe Realitatea TV, seful DNA, Daniel Morar, a declarat ca nu stie cum au ajuns aceste interceptari telefonice si inregistrari video la postul public de televiziune, dar spune ca acestea nu au plecat de la DNA.

In organizarea flagrantului au fost implicate mai multe institutii: procuratura, politia si SRI. Dosarul cu probe a ajuns si la Presedintie si la judecator, deci sursa scurgerii de informatii putea fi oricare din partile amintite.

Morar spune ca legislatia permite ca interceptarile si inregistrarile sa se faca in faza premergatoare a urmaririi penale fara acordul Comisiei speciale care avizeaza urmarirea ministrilor.

Deasemenea, spune seful DNA, legislatia le permitea procurorilor sa-i retina imediat pe cei implicati cu obligatia de a-l anunta dupa retinere pe presedintele Basescu sau pe unul din presedintii celor doua Camere, dar ca acest lucru nu a fost facut fiindca procurorul avea o alta strategie in acest caz dorind sa vada cum evolueaza lucrurile.