Fabrica Dacia se numara printre cele mai performante cinci platforme de productie ale grupului Renault-Nissan din lume, dupa cum a apreciat, marti seara, presedintele constructorului auto, Carlos Ghosn, aflat intr-o vizita in Romania.

„Daca luam in considerare indicatori ca productivitate, calitate, costuri, as spune ca Dacia e printre cele mai performante cinci platforme pe care le avem.

Nu comparam Dacia doar cu celelalte uzine ale Renault, ci cu toate platformele grupului Renault-Nissan, cu cele din Japonia, India, Brazilia, si cu multe altele, 35-40 de uzine in total”, a spus cel mai bine platit manager din Europa.

Ghosn s-a aflat intr-o vizita „de lucru” de doua zile in Romania: s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, a vizitat fabrica de la Pitesti si centrul de inginerie Renault Techologies Roumanie (RTR), din Bucuresti.

„Fabrica din Pitesti arata mult mai bine decat in urma cu doi ani, s-au facut investitii care se vad deja. Am venit sa vizitez si RTR, care e al doilea cel mai mare centru tehnic al grupului, dupa cel din Paris, sa cunosc managementul, sa vad cum merg angajarile”.

integral in EvZ