Tensiunea in "Marele Circ" creste o data cu apropierea cursei din Brazilia, ultima etapa din F1.

Lewis Hamilton, Fernando Alonso (ambii McLaren) si Kimi Raikkonen au sanse sa cistige titlul mondial, insa atentia se indreapta asupra lui McLaren Mercedes: suspectata ca in calificarile din China l-a subminat pe Alonso (pentru a-l favoriza pe Hamilton), echipa britanica va fi supravegheata in calificarile de la Interlagos de un comisar al circuitului.

In China, dupa ce obtinuse timpi buni in "incercari", Alonso s-a trezit ca a pierdut aproape 7 zecimi fata de Hamilton tocmai in sesiunea de stabilire a grilei de start!

In zona boxelor a aparut zvonul ca echipa sa i-ar fi umflat in mod deliberat pneurile pentru a-l trimite pe grila cit mai departe de colegul sau Lewis Hamilton, pilot care este "nascut, crescut, promovat" in filosofia lui McLaren!

Ar fi ramas doar un zvon, daca o declaratie a patronului Ron Dennis nu ar fi reaprins discutia: intrebat de ce s-a intirziat chemarea la boxe a lui Hamilton, in timpul cursei (decizie care a provocat abandonul pilotului), Ron Dennis a spus "nu ne interesa ca Raikkonen tocmai trecuse pe primul loc, noi concuram cu Alonso!"

Este motivul pentru care conducerea FIA va desemna un comisar care sa supravegheze modul in care decurg calificarile lui McLaren, pentru a exclude posibilitatea unui tratament incorect la adresa "indezirabilului" Fernando Alonso.

Duminica, 21 octombrie, in Marele Premiu al Braziliei, Hamilton va pleca in cursa cu avantajul a 4 puncte, respectiv 7, fata de Alonso si Raikkonen.