Producatorul de telefonie mobila Sony Ericsson a inregistrat, in trimestrul trei din acest an, un profit inainte de taxe si impozite de 384 milioane euro, peste estimarile analistilor, insa pretul mediu de vanzare al terminalelor mobile ale companiei a scazut peste anticipari, relateaza Reuters.

Pretul mediu de vanzare al dispozitivelor, unul dintre principalii indicatori de profitabilitate a companiei s-a situat la nivelul de 120 euro, dupa ce in trimestrul anterior valoarea acestuia a fost de 125 euro, iar anul trecut de 147 euro.

In trimestrul trei al acestui an, Sony Ericsson a raportat un profit inainte de taxe si impozite de 384 milioane euro, in crestere fata de rezultatul de 327 milioane euro aferent trimestrul anterior, dar in scadere fata de profitul de 427 milioane euro obtinut cu un an in urma. Analistii Reuters estimasera ca Sony va obtine un profit de 358 milioane euro in perioada analizata.

Compania a avut vanzari de 3,11 miliarde euro, mai mici decat estimarile din piata care indicau vanzari de 3,29 miliarde euro. In trimestrul trei din acest an, producatorul a livrat pe piata mondiala aproximativ 26 milioane de telefoane, in crestere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Presedintele Sony Ericsson, Miles Flint, care urmeaza sa fie inlocuit de la 1 noiembrie de catre Hideki Komiyama, a anuntat ca vanzarile au fost impulsionate de produse precum W200 Walkman si ca pana in perioada sarbatorilor va fi lansat si telefonul cu camera K850 Cyber-shot.