Orasul Sibiu, capitala culturala europeana, a fost vizitat, de la inceputul anului, de peste 600.000 de turisti, jumatate dintre acestia stand in municipiu doar o zi, a afirmat joi primarul Klaus Johannis, preluat de Newsin.

„Este un bilant intermediar foarte pozitiv", a declarat Johannis, convins ca numarul turistilor va ajunge, pana la sfarsitul anului, la peste un milion de turisti, asa cum s-a estimat initial.

In 2006, Sibiul a fost vizitat de aproximativ 300.000 de turisti, iar cu un an inainte ajunsesera in oras doar 200.000 de persoane.

Potrivit informatiilor oferite, cei mai multi turisti provin din Germania, Franta, Olanda, Italia si Spania, iar principalele locuri vizitate sunt Turnul Sfatului, Podul Mincinosilor si bisericile din centrul istoric.

Johannis a afirmat ca numarul mare de turisti se datoreaza atat campaniei de promovare internationala a Sibiului, dar si investitiilor realizate in oras. In ultimii ani, centrul orasului a fost reabilitat in intregime, cu fonduri locale, de la guvern dar si de la institutii europene.