British Petroleum (BP), cel de-al doilea mare grup petrolier european, a anuntat azi un plan de restructurare in scopul revigorarii profitabilitatii companiei, prin cresterea performantei operationale si prin reducerea costurilor "inacceptabil de mari", transmite Reuters.

Potrivit directorului executiv al BP, Tony Hayward, grupul va desfiinta mai multe segmente ale sectorului administrativ, va reduce numarul diviziilor operationale de la trei la doua si va adopta proceduri standardizate in cadrul diviziilor companiei.

Tony Hayward a spus ca planul de restructurare este rezultatul unei analize ce a durat sase luni, inceputa odata cu preluarea functiei de conducere de catre acesta, in luna mai.

"In ultimii trei ani, performantele BP au fost mai slabe decat ale rivalilor nostri. Performantele au fost slabe deoarece nu beneficiem de constanta, iar grupul a devenit mult prea complex", a aratat Hayward, intr-un comunicat.

Aceasta restructurare reprezinta o modificare fundamentala a modului de functionare al BP", a mai spus Hayward.

British Petroleum a inregistrat intarzieri in unele din cele mai importante proiecte ale sale, precum cele de la zacamintele ThunderHorse si Atlantis in Golful Mexic. Reprezentantii companiei spera ca restructurarea va duce la majorarea veniturilor prin respectarea orarului la astfel de proiecte in viitor.

Hayward a mai spus ca se asteapta ca discrepanta dintre performantele financiare ale BP si ale concurentilor sa se reduca in ultimul trimestru, cand va incepe exploatarea unor noi zacaminte iar rafinariile vor lucra la capacitate maxima.